0 Shares

Lluny de ser una mera adaptació de videojocs de l’anime, Attack on Titan 2 es destaca com un RPG d’acció impulsat pels seus propis personatges, amb un combat gratificant que sembla fluid i ràpid. Amb una història que a parts iguals és encantadora i impactant. Comparteix moltes similituds amb el primer joc de la sèrie, Attack on Titan: Wings of Freedom, la seqüela és un millor paquet en general amb un estil visual més net i un combat més estricte. Tot i que la seva història pren una mica de temps per realment excavar les seves àncores, captivant tot el camí fins al tancament del capítol final.

Basat en la segona temporada de la popular sèrie d’animi, la història et situa al centre del conflicte entre la humanitat i els Titans: una raça d’humanoides gegants que s’alimenten de persones que un dia van aparèixer del no res, esborrant un gran percentatge de la població. Obligat a buscar una nova vida darrere de tres enormes murs construïts per mantenir els Titans fora, la humanitat va intentar reconstruir, però els Titans van aconseguir trobar el camí. Davant l’extinció, depèn de tu i de la resta de les forces armades per detenir-los.

Després de crear un personatge, si tries a una dona, seguirà sent anomenat “el nostre home” pel narrador del joc, el joc comença quan t’uneixes als cadets militars i et converteixes en part del Cos de Cadets N104. Les primeres hores cobreixen el mateix terreny que Wings of Freedom, el que el capacita per a l’entrenament militar i reviu de manera efectiva els esdeveniments del primer joc, encara que en un entorn més condensat. A més, cada personatge s’expressa en japonès, de manera que dependràs dels subtítols per estar al corrent de tot.

La trama segueix de prop l’anime, pel que els fanàtics ja estan familiaritzats amb el que està succeint. Però és una història que et atraparà, difícil, encara que no sense la seva part justa de melodrama. Gran part del joc inicial és una mica arrossegat per una exposició excessiva, un arriba a apreciar aquestes seqüències més endavant, particularment quan els personatges que t’agraden s’enfronten a la mort de maneres impactants. No és que el joc sigui massa violent, encara que les esquitxades de sang al matar un tità són bastant desordenades. Veure’ls lluitar a través de la invasió de Tità es torna menys de covard i més una muntanya russa emocional.

El joc es compon de nombroses àrees de combat grans i alguns centres neuràlgics més petits i pacífics en què pots dur a terme la teva vida diària: actualitzar armes, comprar materials i mantenir amistats que et atorguen diferents habilitats que pots millorar les teves estadístiques. Encara que no és tan interessant visualment, les àrees centrals serveixen com un bon delimitador entre cada batalla, així com l’oportunitat d’interrogar els altres personatges sobre l’última missió i els teus propers moviments.

Les zones de combat més grans i obertes, que varien des de les valls verdes i les grans ciutats fins a les aldees nevades i abandonades i els boscos gegants, són molt més interessants per travessar. Una gran part del que fa que el moviment sigui tan vital i emocionant és el seu equip de mobilitat omnidireccional, o ODM per abreujar. L’engranatge de l’ODM dispara els ancoratges a un objecte distant, com una casa, un arbre o fins i tot un Tità, i amb l’ajuda de dos llaunes de gas de càrrega lateral, l’empeny per terra i l’eleva cap a l’aire. Pot posar-se una mica ximple; de vegades pots atrapar la part inferior d’un sostre o colpejar la paret d’un penya-segat que aturarà el teu impuls.

De manera similar, és grandiós el combat, que se les arregla per sentir-se més ràpid i millor ritme que en Wings of Freedom. Els titans només poden ser enderrocats tallant el clatell dels seus colls. Has de disparar teus ancoratges en qualsevol dels cinc punts d’un Tità al qual puguis tancar, donar voltes al voltant d’ell en l’aire i després llançar-lo, movent violentament les teves espases. Pot semblar una mica maldestre al principi, però en una hora estava esquivant atacs en l’aire i llançar-me entre Titanes com si no fos res. El ràpid canvi d’objectius i les trucades tancades mentre maniobres entre enemics durant una baralla mai perd el seu encant, només es torna més intens a mesura que la història es desenvolupa.

Aquí les veritables estrelles són els Titans. Amb els seus somriures ridícules, els seus moviments ambulants i els seus ullals caiguts, es veuen increïblement esgarrifoses. En nivells de dificultat més alts, els Titans es tornen més ràpids i més agressius. Les seves extremitats s’agiten entremaliadament mentre contraresten lliurement els seus atacs, treuen els ancoratges ODM com si estiguessin colpejant mosques, i recullen companys Scouts de l’aire. Moments com aquest amplifiquen la intensitat deu vegades, especialment quan estàs atrapat entre respondre a una petició urgent d’ajuda o acudir en ajuda d’algú que ha estat agafat per un tita

0 Shares